Samen verbonden met God en met elkaar. 

Op zondag vieren we. Dat doen we al sinds de dag van Jezus’ opstanding. Nu ook! We streamen vieringen vanuit drie locaties: voor Zoetermeer vanuit kerkgebouw het Kompas. Voor Delft vanuit de Immanuëlkerk. En voor Pijnacker vanuit de huizen van gemeenteleden met behulp van het online platform Zoom. Zo zorgen we voor een moment van verbondenheid met elkaar. Via deze website moedigen we je vervolgens aan om met de bijbeltekst van de zondag thuis aan de slag te gaan. Klik hieronder op de goede plaats voor informatie die voor jou bij komende zondag hoort.

De kerkdienst op Pinksterzondag 31 mei begint om 10.00 uur en wordt uitgezonden via YouTube en Kerkomroep. De liturgie van de kerkdienst is:

Openingsliederen: Op hoop van zegen & Hoor ons loflied (Opw. 553) | Welkom (en aansteken van de kaars) | Kinderlied: ‘Onder boven, voor en achter’ | Gebed voor de opening van het Woord | Bijbellezing in verschillende talen: Handelingen 2,1-21 | Lied: Soltane Ghalbam (Perzisch opwekkingslied) | Overdenking | Lied: vol dit huis met uw glorie (Opw. 815) | Bijdrage Truus Holwerda | Voorbeden en Onze Vader | Mededelingen en afsluiting (zegen) | Lied: ‘The Blessing’ (Elevation Worship)

Collecten

De collecten zijn bestemd voor Kuria. Kuria biedt palliatieve (terminale) zorg in het hospice, vanuit buddyzorg en met advies en informatie van deskundige verpleegkundigen thuis. Je kunt jouw gaven makkelijk geven via de app van Givt.

Kindermateriaal

Er is op het internet veel goed kindermateriaal te vinden. Bijvoorbeeld via het YouTube kanaal ABC van het geloof. Of via de site van het Nederlands Bijbelgenootschap. Volg je ook de Henkie show? Nadege Csuka maakt voor deze zondag een kinderwerkblad.

Kerkplein en gebedsteam

Na de dienst kan je napraten op het digitale kerkplein. Klik hier voor de link naar het kerkplein. Het kan zijn dat je eerst even in een soort wachtkamer terecht komt. De host wijst je vervolgens toe aan een groepje gemeenteleden, met wie je kunt napraten. Let wel even op: als je inlogt moet je ‘break-outs’ accepteren. Klik hier voor de link die je kunt gebruiken om leden van het Ministry-gebedsteam te vinden. Deze zondag zijn dat Wim en Alie de Jager. Zij vinden het fijn om, op jouw verzoek, voor je te bidden.

Verwerkingsvragen

We moedigen je aan om thuis, op het digitale kerkplein of met kringgenoten door te praten over de inhoud van de dienst. Naar aanleiding van deze dienst kan dat bijvoorbeeld aan de hand van de volgende vragen:

(1) Welke bemoediging neem jij mee uit de kerkdienst van vandaag? Waar dank je God voor? Waar bemoedig je iemand anders mee?

(2) Hoe is jouw leven in de afgelopen tijd veranderd? Wat deed dat met jou? Wat betekent dat voor jouw geloofsleven?

(3) Hoe denk jij dat onze kerk er over een jaar uitziet? Wat is er veranderd? Welke lessen hebben we dan geleerd?

Onze gemeente komt elke zondag om 10:00 uur voor een korte bijeenkomst via internet bij elkaar. We gebruiken daar de web-applicatie Zoom voor.

Als je ook mee wilt doen, dan ben je welkom! Stuur dan even een mailtje aan webmaster@pijnacker-nootdorp.gkv.nl, dan nemen we contact met je op om wat gegevens uit te wisselen.

Zondag 31 mei – Volg de richting van de Geest

Pinksteren. Opnieuw feest in corona-tijd. Het is allemaal zo anders dan andere jaren. Je zou ‘normaal’ misschien naar Opwekking zijn gegaan dit weekend. Je had graag het Pinksterfeest in de kerk gevierd, samen met je broers en zussen. Ook dit feest wordt weer anders. Maar toch niet minder feest. Want het is het feest van de Geest. Het feest van Hem die ons zelf in vuur en vlam zet. Dwars door muren heen. Hij kan ons hart raken, hoe dan ook. Laat Hem maar binnen, geef Hem de ruimte, en “volg de richting die de Geest wijst” (Galaten 5:25).

 

Voorbereiding – Lees de informatie hieronder voor de dienst alvast door, zodat je weet hoe je je kunt voorbereiden. Bedenk bijvoorbeeld alvast waarvoor je voorbede zou willen vragen. Maak verder je ruimte in orde. Zet een kaars klaar. Leg een bijbel neer. Zorg voor rust en een goede verbinding. Bid om een zegen over je dag.

Stream – De livestream in Zoetermeer wordt uitgezonden via Kerkomroep en YouTube en staat aan vanaf 9.25u. Om 9.30u zal er eerst een presentatie zijn van één van de projectgroepen Op weg naar één. Om 9.45u begint de dienst.

Verbindingskaars – De paaskaars symboliseert de aanwezigheid van de levende HEER. In deze tijd steken we daarbij ook in alle huizen een kaars aan om onze onderlinge verbondenheid in Christus zichtbaar te maken. Ook deze zondag zal aan het begin van de dienst deze kaars aangestoken worden. Zet thuis ook een kaars klaar.

Kinderen – Aan het begin van de dienst is er een kindermoment waar de kinderen uit onze gemeentes zelf hun rol in spelen. Ook deze week is er weer een online kinderkring. Het bijbehorende filmpje kijk je hier. Download de materialen voor 4-8 en 8-12 jaar. Tijdens de preek kun je de kinderen gemakkelijk met de materialen aan het werk laten, kijk het kinderkringfilmpje bijvoorbeeld bij het ontbijt of de lunch gezellig samen.

Tieners – Voor de tieners is er weer een jeugdwerkblad bij de dienst gemaakt. Een mooi hulpmiddel bij het kijken en luisteren.

Jongeren – In deze dienst is er weer een jongerenmoment. Nathan Bosman vertelt over een lied dat voor hem veel betekent, vervolgens luisteren/zingen we dat lied.

Gebed – Het gebed is in deze dagen één van onze krachtigste hulpmiddelen. Waar fysiek contact wegvalt, voelen we ons door gebed intens verbonden. In deze tijden krijgen daarom de voorbeden een belangrijke plek in de vieringen. Stuur ook tijdens deze dienst je dank en voorbede naar gebed@gkvzoetermeer.nl.

Collecte – In deze dienst is de collecte bestemd voor de wereldwijde zending. Maak je gift over naar het Kompas of naar de Lichtzijde.

 

Viering – Voorganger in deze dienst is ds. Matthijs Biewenga. De liturgie voor deze dienst is:

Zingen: Sela – “Kom Heilige Geest”

Welkom

Votum en groet

Zingen: GK Psalm 84:1,3 “Hoe lieflijk is Uw huis, o Heer”

Lezen: Handelingen 2:1-4

Kindermoment – Zingen: “Een vlammetje hier, een vlammetje daar”

Verbindingskaars

Jongerenmoment – Zingen: Hillsong – “Happy day”

Gebed

Preek en lezen: Galaten 5:22-25

Zingen: Sela – “De wind steekt op”

Gebed

Collecte (Intussen: Pinksterboodschap vanuit landelijke vergadering NGK en GKv-synode)

Zingen: GK Gz 233 “Jezus vol liefde”

Zegen

—————————————————–

Thuis verder (ver)werken:

  1. Van woonkamer tot woonkamer verbonden door de Geest. Het Pinksterfeest leert ons dat de Geest wel waait, dwars door grenzen heen. In welke dingen herken jij dit werk van de Geest?

  2. Volg de richting van de Geest (Galaten 5:25). In de preek werd dit concreter gemaakt met ‘laat het gebeuren’, ‘draag zelf bij’ (bewerk je akker!) en ‘doe het samen’. Welke (nieuwe) stap zet jij komende week om de richting van de Geest te volgen?

  3. Hoe is jouw leven, jouw hart in de afgelopen jaren veranderd door het werk van de Geest?

  4. Proef de partjes van de vrucht van de Geest: lees ze woord voor woord, met steeds een pauze, Galaten 5:22-23.

Het digitale kerkplein – In veel kringen en wijken bestaat het initiatief om op zondag of doordeweeks even bij te praten. Mooi dat deze mogelijkheden worden benut. Heb jij dat niet of wil je ook eens anderen ontmoeten? Klik dan na de dienst hier. Je wordt geleid naar een Zoom-meeting. Bij aanklikken kom je eerst in een wachtkamer terecht. Haal gerust nog een kopje koffie. De ontmoeting start na een tijdje vanzelf.

Gebedsteam – Wil je doordeweeks of n.a.v. deze dienst gebed aanvragen voor jezelf of voor anderen? Of wil je graag dat iemand samen met jou bidt? Stuur dan een bericht via Whatsapp naar 06 1700 2137.

—————————————————–

MEER: 

U geeft rust – Luister hier naar een prachtig lied als gezamenlijk geluid vanuit de Nederlandwijde kerk.

Challenge: Pray in May – Een uitdaging! Gebed is heel belangrijk in deze tijd, zeggen we. Maar lang niet voor iedereen is bidden zo gemakkelijk. Daarom dagen we je graag uit. De kaart hieronder (klik erop voor groot formaat) is afgelopen week rondgestuurd onder de jongeren van Lichtzijde en Kompas. Jongeren en jeugdwerkers gaan samen de uitdaging aan om in mei elke dag te bidden. Doe je mee? Print de kaart uit, hang hem in je wc, leg hem op je kussen, plaats hem als schermafbeelding op je telefoon en deel hem in je app-groepen. Ga de uitdaging aan om elke dag een moment stil te staan in gesprek met God.

Deze website gebruikt cookies.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?