Samen verbonden met God en met elkaar. 

Op zondag vieren we. Dat doen we al sinds de dag van Jezus’ opstanding. Nu ook! We streamen vieringen vanuit drie locaties: voor Zoetermeer vanuit kerkgebouw het Kompas. Voor Delft vanuit de Immanuëlkerk. En voor Pijnacker vanuit de huizen van gemeenteleden met behulp van het online platform Zoom. Zo zorgen we voor een moment van verbondenheid met elkaar. Via deze website moedigen we je vervolgens aan om met de bijbeltekst van de zondag thuis aan de slag te gaan. Klik hieronder op de goede plaats voor informatie die voor jou bij komende zondag hoort.

Voor informatie over de komende diensten, check de website van de Immanuelkerk in Delft.

Onze gemeente komt elke zondag om 10:00 uur voor een korte bijeenkomst via internet bij elkaar. We gebruiken daar de web-applicatie Zoom voor.

Als je ook mee wilt doen, dan ben je welkom! Stuur dan even een mailtje aan webmaster@pijnacker-nootdorp.gkv.nl, dan nemen we contact met je op om wat gegevens uit te wisselen.

Zondag 20 september – Brood met vreugde, vrolijk met wijn

Geniet!
In mijn boekenkast heb ik een boekje over Prediker staan, die de volgende ondertitel heeft:
‘Rafelranden van de Bijbel.’ Prediker is een boek waarin vragen gesteld worden, die nergens anders in de Bijbel gesteld worden. Het is een Bijbelboek waar je misschien meer vragen vindt, dan dat er antwoorden gegeven worden. Komende zondag verdiepen we ons in een van die rafelranden. Prediker schrijft over de kortstondigheid van het leven. Voor je het weet is het voorbij… Hoe overleef je dan het leven op aarde? Prediker geeft dan als antwoord, sterker nog hij beveelt het ons eigenlijk: ‘Geniet!’. Hoe kan dat nu in deze gekke tijd? Hoe kun je genieten als je ziek bent of allerlei beperkingen kent in het leven? Zie je, meer vragen dan antwoorden. Toch hopen we zondag iets te horen van wat een antwoord zou kunnen zijn. (ds. Arrie Mak)

Predikerserie – In het najaar houden Arrie en Matthijs samen een prekenserie over het boek Prediker. Een bijzonder bijbelboek, soms bijna alsof het voor deze tijd geschreven is. Herkenbare levensvragen komen langs, met zinvolle antwoorden juist voor vandaag. Tegelijk ook met nog een achterstand: Prediker kende Christus nog niet. Dat proef je door zijn zoektocht heen, met een duidelijke roep om Zijn komst.

Avondmaal – Na maanden van afwezigheid breken we zondag weer brood, wordt de wijn uitgegoten. We vieren het in de kerkzaal én in de huiskamers. Lees de handreiking om je voor te bereiden.

Livestream – De livestream is zowel via YouTube als Kerkomroep te volgen en zal rond 9.25u starten. Om 9.30u begint de dienst.

Kinderen en tieners – Voor de tieners is er een gave online woordzoeker bij de preek (voor printen klik je hier) en nog een leuke puzzel.

Gebed – Het gebed is deze dagen één van onze krachtigste hulpmiddelen. Waar fysiek contact wegvalt, voelen we ons door gebed intens verbonden. In deze tijden krijgen daarom de voorbeden een belangrijke plek in de vieringen. Tijdens de dienst is er gelegenheid om je dank- en gebedspunten in te sturen via gebed@gkvzoetermeer.nl. Denk alvast na waarvoor jij wilt bidden (persoonlijk, voor de wereld, voor de kerk, …).

Collecte – In deze dienst zijn er twee collectedoelen, bestemd voor de TU Kampen en voor diaconaal werk van Stichting De Haven.

Viering – Voorgangers in deze dienst zijn ds. Arrie Mak en ds. Matthijs Biewenga. De liturgie in deze dienst is als volgt:

Zingen bij mededeling van overlijden: GK Psalm 103:5 “Zoals een vader liefdevol”
Votum en groet
Zingen: DNP Psalm 104:7 “Elk schepsel wacht op Uw vrijgevigheid”
Verbindingskaars
Schuldbelijdenis en genadeverkondiging
Zingen: LB Psalm 130c “Uit de diepten roep ik U”
Gebed
Jongerenmoment: Esther Goosens – Opw. 706 “Zie hoe Jezus lijdt voor mij”
Lezen: Prediker 9:1-12 (door Max Vosselman)
Preek
Luisterlied: Elise Mannah – “Geniet!”
Avondmaalonderwijs en instellingswoorden
Zingen: Opw. 315 “Heer, uw bloed dat reinigt mij”
Viering in huiskamers en aan tafels (lezing: Jesaja 25:6-12; geloof belijden met Nicea)
Zingen: Opw. 688 “Genade zo groot”
Dankzeggingsgebed met voorbeden
Collecte
Zingen: Sela – “Thuis”
Zegen

 

—————————————————–

Thuis verder (ver)werken:

In gesprek – Gebruik onderstaande gespreksvragen voor jezelf, je kring, je gezin, je vriendengroep:

  1. Waar geniet je van?

  2. Wat belemmert jou om te genieten?

  3. Is het Avondmaal een moment van genieten voor jou? Waarom wel? Waarom niet?

  4. Plan concreet deze week bewust een moment om te genieten!

Gebedsteam – Wil je doordeweeks of n.a.v. deze dienst gebed aanvragen voor jezelf of voor anderen? Of wil je graag dat iemand samen met jou bidt? Stuur dan een bericht via Whatsapp naar 06 1700 2137.

—————————————-

MEER:

Lente in de kerk – Volg zaterdagavond het live evenement Lente in de kerk over nieuwe en hoopvolle bewegingen in de Nederlandse kerk.

Elkaar begrijpen– Kom op 9 oktober naar de thema-avond ‘Elkaar begrijpen’ in het Kompas. Op deze avond geven Maarten en Rianne inzicht in de vele facetten van communicatie. Hoe kan het zijn dat we al lang getrouwd zijn, maar toch steeds in dezelfde valkuilen stappen? Hoe komt het dat we met sommige mensen heel makkelijk communiceren en met anderen juist heel lastig? Wat kunnen we doen om onszelf en de ander beter te begrijpen? En heel belangrijk: hoe kijkt de Bijbel naar dit thema? De kosten voor deze avond zijn € 15,- per persoon. Aanmelden kan tot 5 oktober en alleen per mail: maarten@elkaarbegrijpen.nl

Deze website gebruikt cookies.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?