Samen verbonden met God en met elkaar. 

Op zondag vieren we. Dat doen we al sinds de dag van Jezus’ opstanding. Nu ook! We streamen vieringen vanuit drie locaties: voor Zoetermeer vanuit kerkgebouw het Kompas. Voor Delft vanuit de Immanuëlkerk. En voor Pijnacker vanuit de huizen van gemeenteleden met behulp van het online platform Zoom. Zo zorgen we voor een moment van verbondenheid met elkaar. Via deze website moedigen we je vervolgens aan om met de bijbeltekst van de zondag thuis aan de slag te gaan. Klik hieronder op de goede plaats voor informatie die voor jou bij komende zondag hoort.

De kerkdienst van zondag 9 Augustus zal Dirk Jan van Loon leiden aan de hand van een preek over Openbaringen 7. De dienst begint om 10.00 uur en wordt uitgezonden via YouTube en Kerkomroep. De liturgie van de kerkdienst is:

Aansteken van de kaars, votum & groet | Ps 103:1 en 5 | Leefregels | Gebed | Bijbellezing: Openbaringen 7 | Ps 118: 1 en 5 | Preek | Gz 161:1-4 | Voorbeden en mededelingen | Gz 141:1-3 | Zegen

De collecte is deze zondag bestemd voor noodhulp aan Beirut via de stichting Dorcas. Je kunt jouw gaven makkelijk geven via de app van Givt.

Kindermateriaal

Bij deze dienst is er ook weer een kinderwerkblad.

Kerkplein en gebedsteam

In de zomerperiode is er geen digitaal kerkplein.

Het gebedsteam is sinds zondag 12 juli weer in de kerk te vinden. Wil je graag dat er iemand voor of met je bidt, terwijl je niet in de kerk bent? Dat kan. Mail dan naar gebedsteam.imk@gmail.com of bel Marloes en Stefphen Mans. Zij  maken dan een afspraak voor gebed online, in de kerk of jou thuis.

Onze gemeente komt elke zondag om 10:00 uur voor een korte bijeenkomst via internet bij elkaar. We gebruiken daar de web-applicatie Zoom voor.

Als je ook mee wilt doen, dan ben je welkom! Stuur dan even een mailtje aan webmaster@pijnacker-nootdorp.gkv.nl, dan nemen we contact met je op om wat gegevens uit te wisselen.

Zondag 9 augustus – Christelijke mindfulness nodig!

Psalm 103 is vrij bekend vanwege het gebruik daarvan bij het avondmaal. Een bemoedigende psalm! Maar wel realistisch: de schrijver realiseert zich dat hij de neiging heeft om Gods ‘zegeningen’ te vergeten. Die neiging hebben we allemaal, denk ik! We hebben een ‘christelijke mindfulness’ nodig, waarbij we regelmatig de tijd nemen om over Gods weg met ons, door Jezus, na te denken (‘mediteren’). Tip voor zondag: probeer zelf Psalm 103 te lezen, vooral de eerste 5 verzen. Wat leer je over jezelf hier? Wat leer je over God? Raken deze verzen je? Mediteer daarover! Tot zondag!

Voorbereiding – Maak je ruimte (je woonkamer, je tent, …) in orde. Zet een kaars klaar. Leg een bijbel neer. Zorg voor rust en een goede verbinding. Bid om een zegen over je dag.

Stream – De livestream in Zoetermeer wordt uitgezonden via Kerkomroep en YouTube en staat aan vanaf 9.25u. Om 9.30u begint de dienst.

Verbindingskaars – De paaskaars symboliseert de aanwezigheid van de levende HEER. In deze tijd steken we daarom niet alleen in de kerk, maar ook in alle huizen een extra kaars aan om onze onderlinge verbondenheid in Christus zichtbaar te maken. Zet alvast een kaars klaar en steek hem gelijktijdig aan.

Kinderen en tieners – In de zomerperiode is er geen online kinderkring en geen jeugdwerkblad. Natuurlijk kun je op het YouTube-kanaal van KompasTV alle eerdere filmpjes van de kinderkring nog terugkijken. Ook kun je de materialen van BijbelBasics wekelijks hier vinden: laat je kinderen aan de slag met de materialen voor 4-8 en 8-12 jaar.

Gebed – Het gebed is deze dagen één van onze krachtigste hulpmiddelen. Waar fysiek contact wegvalt, voelen we ons door gebed intens verbonden. In deze tijden krijgen daarom de voorbeden een belangrijke plek in de vieringen. Stuur ook tijdens deze dienst je dank en voorbede naar gebed@gkvzoetermeer.nl.

Collecte – Op de eerste vier zondagen van augustus (2, 9, 16 en 23) is de collecte steeds bestemd voor Missionair werk in Zoetermeer. Maak hier gemakkelijk je bijdrage over.

 

Viering – Voorganger in deze dienst is ds. Kim Batteau. De liturgie voor de dienst is:

Zingen: Sela – “Een weg naar U”
Votum en groet
Zingen: GK Ps 121: 1, 4
Leefregels
Zingen NLB 314: 1
Gebed
Kindermoment
Lied voor de kinderen – Opwekking 148
Lezen: Psalmen 103
Preek
Zingen: GK Ps 103: 1, 5
Gebed
Collecte
Zingen: Opwekking 167: 1, 2, 3
Zegen
Outro: Sela – “God zal voor ons zorgen”

—————————————————–

Thuis verder (ver)werken:

  • Kun je concrete, persoonlijke zegeningen noemen in je eigen leven?

  • Wat maken deze zegeningen voor jou zo bijzonder?

  • Is bidden voor een wonderbaarlijke genezing Bijbels?

  • Hoe ga je om met je eigen sterven?

  • Hoe kunnen we elkaar helpen om uit te zien naar Jezus’ wederkomst?

  • Hoe kunnen we het evangelie verspreiden in deze coronatijd?

Gebedsteam – Wil je doordeweeks of n.a.v. deze dienst gebed aanvragen voor jezelf of voor anderen? Of wil je graag dat iemand samen met jou bidt? Stuur dan een bericht via Whatsapp naar 06 1700 2137.

—————————————————–

MEER: 

Zomerleesplan – In de zomermaanden liggen veel ‘gewone’ agenda-vullers stil. Extra tijd voor wat anders, bijvoorbeeld bijbellezen. Het NBG helpt je met een mooi zomerleesplan over vrijheid.

Samenleesbijbel Junior – Op vakantie houden wij vaak onze eigen ‘vieringen’ met onze kinderen. We lezen dan een bijbelverhaal, en we praten en werken erover. De Samenleesbijbel Junior kan daar goed bij helpen. Heel geschikt voor jonge kinderen. Met het inkijkexemplaar kun je zelfs twee verhalen zo proberen.

Deze website gebruikt cookies.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?