Samen verbonden met God en met elkaar. 

Op zondag vieren we. Dat doen we al sinds de dag van Jezus’ opstanding. Nu ook! We streamen vieringen vanuit drie locaties: voor Zoetermeer vanuit kerkgebouw het Kompas. Voor Delft vanuit de Immanuëlkerk. En voor Pijnacker vanuit de huizen van gemeenteleden met behulp van het online platform Zoom. Zo zorgen we voor een moment van verbondenheid met elkaar. Via deze website moedigen we je vervolgens aan om met de bijbeltekst van de zondag thuis aan de slag te gaan. Klik hieronder op de goede plaats voor informatie die voor jou bij komende zondag hoort.

Voor informatie over de komende diensten, check de website van de Immanuelkerk in Delft.

Onze gemeente komt elke zondag om 10:00 uur voor een korte bijeenkomst via internet bij elkaar. We gebruiken daar de web-applicatie Zoom voor.

Als je ook mee wilt doen, dan ben je welkom! Stuur dan even een mailtje aan webmaster@pijnacker-nootdorp.gkv.nl, dan nemen we contact met je op om wat gegevens uit te wisselen.

Zondag 29 november – Kijk naar Mij! Ik ben het licht voor de wereld

De eerste kaars gaat zondag branden. Weet je wel, die kaarsen op weg naar kerst. Vier adventskaarsen, elke week één. Het is een symbool van het Licht dat groeit. Een teken van Gods aanwezigheid.
Toen Jezus in onze wereld kwam, viel Hij op, iedereen had het over Hem, waar Hij kwam daar gebeurde iets. Zelf noemde Hij Zich het Licht voor de wereld (Johannes 8:12). Dat deed wat met mensen.

Wat gebeurt er met jou als jij in het Licht komt te staan? Is dat schrikken van wie je echt bent? Is dat bang worden voor wat mensen van je zullen zien, wat je liever verborgen houdt? Bang worden voor Gods oordeel? Wat gebeurt er als anderen in dat Licht komen? Wat vind jij dan van hen?

Het is niet makkelijk. Gods licht zet je vol in de schijnwerper. Maar dat is geen oordeel, dat is volop genade! Want “u oordeelt met menselijke maatstaven, maar Ik oordeel over niemand!” (Johannes 8:15). Iets om te leren in de komende tijd van Licht. (ds. Matthijs Biewenga)

Advent – In deze adventsperiode gaan we samen met de kinderen op Expeditie Lichtspoor. We ontdekken meer over Licht in de bijbel en wat dat met Jezus, met zijn Vader, met ons en met de wereld te maken heeft.

Adventstafel – Voor vier weken maakt de verbindingskaars in de kerk plaats voor de adventstafel. Maak ook thuis een adventstafel, zodat de adventskaarsen overal gelijktijdig worden aangestoken en teken zijn van onze verbinding. Je kunt het zo eenvoudig houden als je zelf wilt. 4 (of 5) kaarsen is de basis.

 

Bijwonen – Aanmelden om de dienst in Kompas of Lichtzijde mee te maken, kan hier.

Livestream: YouTube / Kerkomroep. Tips om altijd de juiste stream te vinden, vind je hier. Aanvang dienst: 9.30u. De stream start al om 9.15u met het wekelijkse filmpje van de kinderkring.

 

Tienerblad – Maak het werkblad voor de tieners tijdens de preek. Deze week een extraatje voor de jongere kinderen.

Gebed – Tijdens de dienst is er gelegenheid om je dank- en gebedspunten in te sturen via gebed@gkvzoetermeer.nl.

Collecte – Geef voor Stichting Oosterfaantje.

Liturgie – Voorganger in deze dienst is ds. Matthijs Biewenga.

Welkom
Votum en groet
Adventskaars (door Arjen van der Meiden)
Zingen kinderlied: HH 143 “Lied van het licht”
Expeditie Lichtspoor
Gebed
Lezen: Johannes 8:12-20 (door Johanna de Groot)
Zingen: Opw. 595 “Light of the world you stepped down into darkness”
Preek
Zingen: Sela – “In het licht”
Leefregel: nieuwtestamentisch
Zingen: Psalm Project Psalm 139 “Heer die mij ziet zoals ik ben”
Gebed
Collecte
Zingen: Sela – “Zo hoort Uw liefde bij ons”
Zegen

 

—————————————————–

Thuis verder (ver)werken:

In gesprek – 

  1. In hoeverre herken jij jezelf in de farizeeën en schriftgeleerden uit Johannes 8:1-11? Hoe gemakkelijk heb jij je oordeel klaar?

  2. Stelling: Ik vind de gedachte dat God alles van mij ziet niet fijn. Ik ben bang voor Gods oordeel.

  3. Kijk naar Mij!

    1. Wat trekt jouw aandacht gauw van Jezus af? Wat helpt jou om Jezus’ genade te zien?

    2. Hoe kunnen jouw kringleden (familie, vrienden) jou helpen om naar Jezus te kijken in plaats van naar wat anderen doen of vinden? Vraag hen om die hulp!

Gebedsteam – Wil je n.a.v. deze dienst of ook doordeweeks gebed vragen voor jezelf of voor anderen? Of wil je graag dat iemand samen met jou bidt? Stuur dan een bericht via Whatsapp naar 06 1700 2137.


MEER: 

Ga mee op Gebedsreis – Gebouw de Lichtzijde is gedurende de adventsweken open op dinsdagavond (19.00-21.00u) en op donderdagmiddag (14.00-15.30u) voor een gebedsreis. De gebedsreis mag je zien als een stiltetijd. Tijd voor jou om tot rust te komen, te overdenken, te bidden en God te ontmoeten. Reis je mee?!

Van advent naar kerst – Kom met jouw favoriete kerstbijdrage! In deze adventstijd willen we jullie, lezers van de 3GZoetermeer-nieuwsbrief, graag de gelegenheid geven om een voor jou mooie, kostbare, veelzeggende of gewoon ook vrolijke bijdrage te leveren aan deze rubriek. Die bijdrage kan een song zijn, of een (bestaand/zelfgemaakt) gedicht, of een eigen videobericht, of een tekening/schilderij, of een krantenbericht, of wat eigen gedachten, of iets van corona&kerst, of … Enige voorwaarde: het moet “kort en puntig” zijn. En de redactie moet er niet te veel werk aan hebben …  (-; Stuur je bijdrage naar redactie@gkvzoetermeer.nl

Deze website gebruikt cookies.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?